jablečný koláč s ovocem

Chutný a zdravý jablečný koláč vhodný pro milovníky zdravého mlsání!
Ingredience:
– celozrnná mouka
– cukr nebo stévie
– kypřící prášek
– jedlá sůl
– jablka
– slunečnicový olej
– mléko (případně kokosové)
– ovesné vločky
– kokos
– sirup (datlový, čekankový, agávový..)
postup:
V míse smícháme:
– 180 g špaldové celozrnné mouky
– 50 g hnědého cukru (můžeme využít stévii, nebo jiné nekalorické sladidlo)
– 1 lž. kypřícího prášku
– 1 lž. jedlé sody
– 250 g nastrouhaných jablek (můžeme použít i hrušky)
– 50 ml oleje (řepkový/slunečnicový)
– 80 ml rostlinného mléka (já použila kokosové)
Následně vše promícháme a vylijeme těsto do formy vyložené pečícím papírem. Vylité těsto následně posypeme ovocem (hrušky, jablka, švestky, jahody nebo cokoli, co máte doma po ruce)
drobenka
Připravíme drobenku na pánvi společně s kokosovým olejem :
– 5 lž. oves vloček (jemných)
– 2 lž. kokosu (strouhaného)
– 3 lž. sirupu (já použila datlový, ale můžete i čekankový, agávový, …)
Koláč posypaný drobenkou dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme zhruba na 35 minut. Po 35 minutách otestujeme špejlí.
Hotový koláč můžeme podávat například společně s proteinovým máslem, nebo třeba javorovým sirupem.
Tento recept je vhodný i pro vegetariány a vegany.